Princezna holí

Ještě stále je ve vzduchu energie nového začátku. Ale také vnímám strach, který skutečný zrod brzdí. Snažíme se být opatrní a našlapovat pomalu, abychom snad neťápli do exkrementu. Karta říká, že není na škodu trochu přidat na tempu i za cenu zvýšeného rizika.

Něco nás táhne velkou silou vpřed, nemá smysl se tomu vzpouzet ani tomu ze strachu házet klacky pod nohy. Beztak se to nenarodí zčista jasna hotové, bude to chtít po narození starostlivou péči, třeba i metodou pokus – omyl. Vlastně jako každé miminko.

Tak proč plýtvat silami na oddálení porodu, proč panikařit že nejsme dost připravení? Na některé věci se dost připravit nejde. Mají příliš mnoho variací a je zbytečné studovat všechny. Karta radí skočit do toho rovnýma nohama a o následky se postarat pěkně krok za krokem, tak jak se budou objevovat.

Až příliš často spoléháme na hlavu a na informace, které se do ní
snažíme nasypat. Zkusme pro tuto chvíli víc důvěřovat instinktům, primárním kódům přežití. Princezna holí je s nimi úzce spojena a proto nás dokáže efektivně provést úskalím změn. Nezapomínejme ani na to, že odvaha má mnoho podob.

Karta byla vytažena z tarotové sady Crowley dne 23.2.2020 a do obrazové přílohy jsem vybrala obrázky z tarotů: Crowley, Röhrig, Gill a Dreaming way.


Obecnou charakteristiku postavy princezny holí najdete v mé Školičce tarotu:

Napsat komentář