Král pohárů

V relativně krátké době se karta opakuje, tentokrát je ze dna balíčku podpořena desítkou pohárů.

Můžeme očekávat dobře míněné projevy lásky, přízně a podpory, ale nemusí to být nutně tam kde to očekáváme, nebo způsobem, který je nám příjemný. Naučit se přijmout nechtěný dar s úctou, nezranit city dárce, ale taky si nezaplevelit domov, to je velké téma týdne.

Opačnou stranou mince jsou dary, kterými zahrnujeme své blízké my sami. Může jít o dary hmotné, může jít o drobné úsluhy nebo také o nevyžádané rady. Často jde o rutinu, kterou si dávno neuvědomujeme. Co bylo kdysi funkční, může být ale dnes na obtíž, jen se nám to příjemce z nějakých důvodů zdráhá říct.

Je zkrátka prima čas udělat si inventuru ve vztazích, respektive v tom jak funguje nebo zadrhává jejich vnitřní dynamika. Pokud použijeme zdravou soudnost, někdo od nás možná dostane nečekaný dárek, a jinde naopak stáhneme své aktivity do pozadí, abychom nějakého nebožáka svou láskou a pomocí úplně neudusili.

Karta byla vytažena z tarotové sady Crowley dne 3.3.2019 a do obrazové přílohy jsem vybrala obrázky z tarotů: Crowley, Japaridze, Gill a Röhrig.


Obecnou charakteristiku postavy krále pohárů najdete v mé Školičce tarotu:

Napsat komentář