Sedmička holí

karta týdne od 27. 3. 2023

Sedmička holí má podtitul Odvaha a přesně tu máme v tomto týdnu mobilizovat. Trochu se vybudit a prokázat, že nám není život lhostejný. Máme si uvědomit, že existují okamžiky, ve kterých je výzvou plout tiše s proudem, a pak jsou okamžiky, kdy něco takového zdaleka nestačí.

Odvaha nutně neznamená krvavý zápas nebo spálení všech mostů. Odvahou může být zvídavost a kladení nepopulárních otázek. Odvahu můžete potřebovat, když chcete, aby pubertální syn došel vynést odpadky. Odvahu představuje jakýkoli krok do neznáma, byť by byl pro ostatní zcela nepostřehnutelný. Je lepší udělat tisíc malých kroků v řadě, než se nechat zastrašit a roky stát na místě.

Sedmička holí je ideální stav pro cokoli, co dlouho odkládáme. Pro neviditelné maličkosti, které nemají prioritu, ale stojí ve frontě dlouhý čas. Stačí se hecnout a vyřídit je rychlostí světla.  

A je to i naopak. Sedmička holí se často objevuje ve výkladu, když jdeme hlavou proti zdi, když je toho vybuzení příliš, až nám zatemňuje mozek. Zdravou polohou karty je odvaha a nasazení s chladnou hlavou, bojovnost s přiměřenou mírou rizika.

Pojďme najít vyváženost mezi pasivním přijetím a fatální bojovností. Každý podle svých možností a potřeb.    

Sedmičku holí jsem vytáhla z tarotové sady Crowley dne 27. 3. 2023 a do obrazové přílohy jsem vybrala obrázky z tarotů: Crowley, Pohádkový od Lisy Hunt (klasika O perníkové chaloupce), Mýtický a Old Path.

Napsat komentář