Vyrovnání

karta týdne od 18. 3. 2024

Vyrovnání je kartou, ve které zvažujeme sílu protikladů a hledáme osobní postoj, stanovisko nebo rozhodnutí. Zkrátka je zjevné, že dál se nelze neutrálně vznášet nad situací a čekat, že se to samo vystříbří. 

V kombinaci s doplňkovou kartou Vyrovnání říká, že nás v nějakém ohledu čeká probuzení do reality. A ne, realita neznamená noční můru! Spíš půjde o korekci příliš růžových očekávání, aby se následně zhmotnily potenciál a prosperita. Jen je třeba proniknout k podstatě a připustit, že hodnota nezávisí na líbivé vatě kolem. Naopak další lpění na barvě vaty může dosud zdravou podstatu znehodnotit. 

Vyrovnání nabádá k přenesení pozornosti do vlastního středu. Lhostejno jakou metodou, zkusme sami sebe do středu vědomě vracet. Všechna naše rozhodnutí budou pravdivější. Nikoli z hlediska nějaké obecné či objektivní pravdy, která je beztak diskutabilní, ale z hlediska pravdy naší duše. Je s podivem, kolik lidí má strach projevit vnitřní pravdivost a nebo ji zaměňuje za informace, které snaživě pořídila čiperná mysl. 

A právě vnitřní pravdivost je hodnota, kolem které se točí téma celého týdne. Stačí s ní být a nechat ji rozzářit uvnitř nás samých. Není třeba nic obhajovat, vysvětlovat nebo vnucovat. Není to soutěž. Naopak vědomí, že každý máme svou pochodeň vnitřní pravdy, může být úlevné a osvobozující. A teď je příležitost si to vyzkoušet v praxi.   

Kartu Vyrovnání jsem vytáhla z tarotové sady Crowley dne 18.3.2024 a do obrazové přílohy jsem vybrala obrázky z tarotů: Crowley, Kosmický, Swedish witch a Mýtický.

Napsat komentář