6 holí

karta týdne od 1. 4. 2024

6 holí zobrazuje vítězné křepčení ega, radost nad pokořením soupeře nebo osobní výzvy. Může jít o dlouho očekávaný pocit zadostiučinění, který potěší a zahřeje. Všichni takové okamžiky potřebujeme, protože nasycené ego škodí méně než to hladové. Takže si to pojďme dopřát, aniž bychom se v takovém pocitu utopili nebo se na něm stali závislými. 

Pochopitelně se mohou objevit vnitřní či vnější škarohlídi, kteří budou moralizovat a kázat o větší umírněnosti v projevech vítězné oslavy. 6 holí učí zdravé rovnováze – jak se upřímně radovat z výhry a zároveň neponižovat soupeře. Lakmusovým papírkem našich postojů může být hra Člověče, nezlob se. Zkusme si dvě tři kola spontánně zahrát a zjistit, s jakým gustem vyhodíme figurku protihráče nebo s jakou radostí uvidíme, že mu ne a ne padnout šestka. Nebo snad raději cizí figurku nevyhodíme, protože je lepší prohrát než se v rámci pravidel prosadit? Do jaké míry je to pravdivý postoj a do jaké míry model mučednické svatozáře? 

6 holí nás tento týden donutí přemýšlet o prohrách a vítězstvích. Něco si prožijeme, ale většina podnětů se vynoří z minulosti v podobě vzpomínek. Dostaneme příležitost pochopit a ocenit, jak se některé drtivé porážky postupně změnily ve velká vítězství. A že bychom bez často potupných porážek nebyli tam, kde stojíme dnes. Každou ztrátu dříve či později kompenzuje příležitost velké výhry, pokud nám zapšklost nebo skepse nezamlží zrak a úsudek. 

6 holí pomůže rozpustit zahořklé pocity starých ztrát a otevřít mysl novým obzorům. Kdo otevře oči, uvidí inspiraci na každém kroku.

6 holí jsem vytáhla z tarotové sady Crowley dne 1.4.2024 a do obrazové přílohy jsem vybrala obrázky z tarotů: Crowley, Universal goddess, Ramses a Crystal visions.

Napsat komentář