Princezna pohárů

karta týdne od 8. 4. 2024

Princezna pohárů je pečovatelkou s duší plnou ideálů. Chce vidět svět laskavý a krásný, nebojí se pro takové cíle přiložit svou ruku k dílu. Pozornost upíná k slabým a bezmocným, ať jsou z lidské, živočišné nebo rostlinné říše. Nechme se setkáním s princeznou pohárů inspirovat, nezabíjejme její ideály vlastní skepsí.

Princezna pohárů obrací pozornost ke všemu harmonickému a je tak protipólem zpráv, plných násilí a lidského neštěstí. Jejím úkolem je negace vyvažovat, nikoli ignorovat. Je zcela jistě výzvou, abychom si více vážili toho, co považujeme za samozřejmé, ale co může ve vteřině zmizet. 

Princezna pohárů symbolizuje emocionální zrání a ve výkladech často upozorňuje na vztahy, ve kterých je zásadně vychýlena rovnováha mezi braním a dáváním. Bývají to vztahy, kde jeden drží nad druhým ochranitelskou ruku, zatímco ten druhý je roztomile nezodpovědný, ale dokáže překvapit velkými gesty. Pokud to oběma stranám vyhovuje, je vše v nejlepším pořádku. Překvapení se v týdnu mohou dočkat ti, kdo si tuto skutečnost odmítají přiznat. 

Čas princezny pohárů je vhodný ke všem druhům umělecké činnosti, podporuje tvořivost i manuální zručnost. Z nějakého důvodu nejsilněji cítím tanec, houpavé rytmy a přijetí všeho cyklického v životě i fyzickém těle. Nejde o myslitelskou kartu, pozornost máme obrátit k emocím, hmotě a přítomnému okamžiku. 

Princeznu pohárů jsem vytáhla z tarotové sady Crowley dne 8.4.2024 a do obrazové přílohy jsem vybrala obrázky z tarotů: Crowley, Swedish witch, Röhrig a Gill.

Napsat komentář